Miód chabrowy
Charakteryzuje się zielonkawożółtą barwą i intensywnym smakiem, również zapach silnie akcentuje pochodzenie miodu. Miód ten charakteryzuje się największą ze wszystkich miodów zawartością lizozymu, który jest enzymem zarówno dla pszczół i zwierząt oraz ludzi odpowiada za układ odpornościowy oraz za ochronę rodziny pszczelej przed zakażeniem z zewnątrz. Z uwagi na to jest doskonałym środkiem wzmacniającym odporność. Z drugiej strony miód wykazuje doskonałe działanie antybiotyczne poprzez rozpuszczanie ścian komórkowych bakterii. Dlatego znajduje zastosowanie zarówno zapobiegawcze jak i w czasie choroby.
Wartość odżywcza 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 340kcal
- tłuszcz- 0,0g,
- węglowodany- 79,5g,
- białko- 0,3g,
- sól- 0,0g
Od producenta:
Pszczelarstwem zajmujemy się od 1996 roku. Nasza pasieka liczy obecnie około 2000 rodzin pszczelich, usytuowana jest w sercu Pojezierza Drawskiego, słynącego ze wspaniałych krajobrazów, czystych lasów i wielu jezior, dużych wrzosowisk, kwiecistych łąk, pól rzepakowych, faceliowych i gryczanych oraz przepięknych alei lipowych.
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i różnorodności pożytków gwarantujemy Państwu najwyższej jakości miody w prawie 20 odmianach.