Miód akacjowy 1,25kg Królewskie Miody
Właściwości prozdrowotne:
- witaminy z grupy B i składniki odżywcze (potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan), które wzmacniają odporność
- niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny
- węglowodany: glukoza i fruktoza, dodają energii
- substancje o charakterze hormonalnym, a także acetylocholiny, która zbawiennie wpływa na serce i układ krwionośny
- zawiera flawonoidy
- posiada jednak niską ilość związków mineralnych, co sprawia, że jego właściwości antybiotyczne są również niewielkie
WŁAŚCIWOŚCI MIODU Z AKACJI
Ten gatunek miodu jest idealnym rozwiązaniem na ból gardła, kaszel oraz przeziębienie. Wpływa pozytywnie na odporność organizmu, wykazuje działanie antybakteryjne oraz ogranicza rozwój infekcji bakteryjnych w ciele. Jest dobrym dodatkiem do kuracji lekarskiej, mogą go spożywać również dzieci i kobiety w ciąży. Wspiera odnowę błony śluzowej żołądka, dzięki czemu jest dobrym rozwiązaniem na wrzody żołądka i problemy z trawieniem. Chroni układ pokarmowy przed nadmierną produkcją kwasu trawiennego, dzięki czemu ogranicza refluks. Przyspiesza gojenie się ran i pomaga w ich zasklepieniu. Ma szerokie zastosowanie w kosmetyce (jest popularnym składnikiem maseczek oraz kremów).
SKŁADNIKI ODŻYWCZE MIODU AKACJOWEGO
Miód z robinii akacjowej zawiera wiele dobroczynnych składników. Ma wyższą zawartość sacharozy (8-11%) niż inne odmiany miody. Ma fosfor, żelazo, magnez, wapń i potas oraz niezwykle pożądaną witaminę B. Wzmacniają one układ odpornościowy. Ma także olejki eteryczne, które pochodzą z nektaru.
Informacja zwarta w opisie nie jest poradą medyczną. Jeśli potrzebujesz porady medycznej udaj się do lekarza.
MIÓD AKACJOWY – KRYSTALIZACJA
Ten rodzaj miodu krystalizuje się wolno, niektóre partie potrafią zachować płynną postać nawet przez 6 miesięcy. Mimo krystalizacji nie traci swoich wartości zdrowotnych i nadal można go spożywać. Aby przywrócić go do płynnej konsystencji należy włożyć słoik do garnka z ciepłą (ale nie gorącą) wodą.
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:
1,25 kg
SKŁAD:
Miód akacjowy
SPOSÓB UŻYCIA:
Najważniejszą zasadą przy spozywaniu miodu jest ta by nie dodawać do do bardzo gorących napojów, gdyż straci swoje właściwości
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w zaciemnionym i suchym miejscu