Milka Schokokuchen
Ciasto czekoladowe do samodzielnego przyrządzenia.
Milka znana jest ze świetnych pomysłów i bardzo mlecznej, delikatnej czekolady. Co Ty na to, żeby zrobić ciasto czekoladowe w stylu Milka? Razem z nią, może Ci się to udać! Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut, a po 20 minutach pieczenia możesz cieszyć doskonałym wypiekiem.
Zestaw zawiera:
*saszetkę z mieszanką do ciasta
*saszetkę z czekoladowymi dropsami do polewy
*formę do pieczenia
Potrzebujesz jeszcze:
*65 gramów margaryny lub masła
*2. jajek
*blendera/miksera
Sposób przygotowania:
1) Rozgrzej piekarnik do 160 ° C z nawiewem (180° C góra/dół). Złoż formę do pieczenia. Błyszcząca strona musi być od wewnątrz.
2) Wsyp saszetkę z mieszaniną do ciasta do miski. Dodaj margarynę lub miękkie masło oraz jajka i wszystko dokładnie wymieszaj blenderem. Gotową masę rozłóż do formy. Wsadź formę z ciastem do piekarnika na 2. stopniu od dołu. Po 20 minutach wyłącz piekarnik i pozostaw ciastko na 1-2 minuty w piekarniku. Po tym czasie wyjmij ciasto.
3) Czekoladowe dropsy wsadź w miseczce do mikrofalówki na 30 sekund na maks. 600W. Po upływie tego czasu zamieszaj czekoladę i ponownie wsadź ją do mikrofalówki na 30 sekund. Po wyjęciu czekolady z mikrofalówki mieszaj ją do uzykania gładkiej masy a potem rozprowadź ją po cieście. Gotowe!
- Waga: 230g
- Kraj pochodzenia: Niemcy
- Skład: MIeszanka ciasta: cukier, pszenica, czekolada (14%) [cukier, masa kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa)], kakao w proszku, środki spulchniające (wodorowęglan sodu, fosforan jednowapniowy), emulgatory (E-471, E-472, E-477, E-470a, E -472e e-472b, e-482), syrop glukozowy, stabilizatory (e 450, e 340), całkowicie utwardzony olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, mleko odtłuszczone, białka jaj, sól, aromaty. Dropsy czekoladowe z alpejskiego mleka: cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Może zawierać orzechy i jaja.