Mikroliście to nic innego jak młode listki siewek warzyw jadalnych, bardzo popularne wsród szefów kuchni. Stanowią bardziej zaawansowaną pod względem rozwoju formę kiełka. Wykazują zaskakujące wartości odżywcze, ponieważ zawierają znacznie więcej witamin i minerałów niż w pełni rozwinięte warzywa liściaste. Mikroliście wykazują nawet do 40 razy więcej mikro i makroelementów oraz przeciwutleniaczy, niż ich dorosłe osobniki. Mają doskonały smak, a ich wygląd sprawi, że każdy, nawet amatorski talerz, będzie wyglądał obłędnie.
Mikroliście kolendry to iście idealny dodatek do każdego dania! Są źródłem antyoksydantów i dostarczają mnóstwo zdrowych składników.
Idealne jako dodatek do dań chińskich, azjatyckich oraz orientalnych lub dodatek do kanapek, są również pyszne same w sobie.
Kolendra jest cennym źródłem flawonoidów, witaminy C, A i K. Posiada też dużą ilość antyoksydantów. Wiele osób nie wie, jak wiele ma drogocennych właściwości, ani jak kolendra wpływa na zdrowie.
Mikroliście Kapusta Mizuna – Jej smak jest wyrazisty. Zapobiega anemii i obrzękom, podnosi odporność i zapewnia piękne włosy, skórę i paznokcie.
Kapusta mizuna jest źródłem witaminy C, kwasu foliowego i żelaza. Tak jak większość roślin kapustnych, zawierają glukozynolany, posiadające właściwości antynowotworowe.
Oferta dotyczy miksu mikroliści kolendry oraz mizuny w opakowaniu 50g.
Sprawdź pozostałe oferty!