Mikrobiom | MikroVeda
LIFE PUR - Ferment w płynie do picia (500 ml)
____________________________________________________
KOMPLEKSOWY ENZYM - DOBRE BAKTERIE
LIFE PUR to precyzyjnie dobrany kompleks mikroorganizmów w postaci złożonego fermentu o jakości organicznej. Specjalny preparat pochodzi z doświadczonej manufaktury w Niemczech, zgodnie z najwyższymi standardami jakości nadaje się jako czysty naturalny suplement zarówno dla dorosłych, jak i dzieci (od pokarmów stałych) i ma na celu wspieranie zdrowej diety.
LIFE PUR jest stosowany zarówno jako część kuracji (idealny okres to minimum 1 do 2 miesięcy) jak i do codziennego spożycia.
✅ Naturalny wkład w budowę i utrzymanie Twojego mikrobiomu.
✅ Naturalny, dobrze tolerowany i bez skutków ubocznych.
✅ Dzięki delikatnemu słodko-kwaśnemu smakowi i skróconej liście składników jest idealny dla początkujących.
Fermentacja:
◉Cukier podczas fermentacji jest metabolizowany przez mikroorganizmy i zamieniany m.in. na kwas mlekowy. Dzięki temu produkt końcowy prawie nie zawiera cukru.
◉ Mąka z pestek winogron (zawiera OPC) Przeciwutleniacz: chroni komórki przed stresem antyoksydacyjnym, pobudza aktywność enzymów skóry.
◉ Reishi / ling zhi (lakownica żółtawa): Wzmocnienie i aktywacja układu odpornościowego, działanie adaptogenne: Hamowanie uwalniania histaminy, zmniejszanie stanów zapalnych i alergii, ochrona wątroby, obniżanie ciśnienia krwi i hamowanie syntezy cholesterolu.
Płynne środowisko - symbiotyczna społeczność drobnoustrojów
◉ specjalnie wyhodowany kompleks mikroorganizmów,
◉ żywe, asertywne szczepy mikroorganizmów,
◉ mikroorganizmy fermentacyjne i probiotyczne,
◉ inne cenne składniki, zarządzanie jakością przy wsparciu laboratorium,
◉ wyprodukowany zgodnie z rygorystycznymi niemieckimi standardami higieny (certyfikat HACPP),
33 szczepy bakterii LIFE PUR:
Bacillus subtilis, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus amylolyticus, Lactobacillus amylovorus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei 01, Lactobacillus casei 02, Lactobacillus casei 03, Lactobacillus crispatus, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus farraginis, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus johnsonii, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus parafarraginis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus zeae, Lactobacillus diacetylactis, Lactobacillus lactis, Saccharomyces cerevisiae, Streptococcus thermophilus.
Uwaga!____________________________________________________________________
Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety. Suplement diety nie ma właściwości leczniczych. Powyższe informacje nie stanowią porady o charakterze medycznym. Opis działania tego produktu ma charakter wyłącznie informacyjny a sam produkt nie zastępuje leków. Zawsze skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą. Nie należy stosować żadnego suplementu diety jako zamiennika konwencjonalnej medycyny. Poinformuj wszystkich pracowników służby zdrowia o wszelkich uzupełniających i alternatywnych praktykach, z których korzystasz. Daj im pełny obraz tego, co robisz, aby zarządzać swoim zdrowiem. Pomoże to twojemu lekarzowi zapewnić ci skoordynowaną i bezpieczną opiekę. ____________________________________________________________________________________________________________________
Bez żadnych dodatków
- Całościowo (holistycznie) naturalne procesy w wieloetapowej fermentacji.
- Delikatna, unikalna technologia fermentacji.
- Ukierunkowane uszlachetnianie ważnych esencji aż do rocznego zakresu.
- Produkty "metabolizmu" takie jak enzymy, witaminy, krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe i aminokwasy powstałe w wyniku fermentacji są pochodzenia naturalnego.
- Surowce z kontrolowanych upraw organicznych.
________________________________________________________________________________________________________
Informacje o produkcie
Składniki: 25 ml fermentu z kompleksem mikroorganizmów odpowiada około 2,5 mld drobnoustrojów, względnie 2,5 x 10 do potęgi 9 KBE (jednostki tworzące kolonię), 2,5 mg reishi / ling zhi (lakownica żółtawa, ganoderma lucidum) i 2,5 mg mąki z pestek winogron (zawiera OPC).
Wartości odżywcze w 25 ml: Kaloryczność 6,25 kJ / 1,5 kcal, białko 0,00 g, węglowodany 0,38 g (w tym cukier 0,21g), błonnik < 0,17 g, tłuszcze 0,00 g (w tym nasycone 0,00 g), sól 0,00 g.
Zalecenie dotyczące spożycia: Do 25 ml (2 łyżki stołowe) dziennie przed lub między posiłkami, polecamy na czczo, w czystej postaci lub zmieszany z zimnym napojem.
Butelka: 500ml = 20 dziennych dawek
Przed otwarciem: przechowywać w suchym, ciemnym miejscu i maksymalnie w temperaturze pokojowej; trwałość zgodnie z nadrukiem partii:).
Po otwarciu: przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu; zużyć w ciągu 6 tygodni od otwarcia. Zaufaj swojemu nosowi: Jeśli produkt nadal i jak zawsze dobrze pachnie, nadal nadaje się do spożycia.
Producent: MikroVeda GmbH (Niemcy)
________________________________________________________________________________________________________
Informacje dotyczące suplementów diety
Uważamy, że dieta każdego człowieka powinna być jak najbardziej naturalna, ponieważ natura, w tym nasz organizm, zazwyczaj oferuje najlepsze możliwe rozwiązania, dostosowane przez tysiące lat ewolucji.
Mikrobiom jako indywidualny kompleks życia mikrobiologicznego w i na ciele utrzymuje nas przy życiu, dlatego powinniśmy go jak najlepiej chronić (!). Ponieważ niezaburzony mikrobiom jest dobry nie tylko dla układu odpornościowego.
Suplementy diety nie powinny być stosowane jako zamiennik zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
Przydatne informacje
◉ 0,5 litra wystarczy na około 2-3 tygodnie.
◉ Nie pij jednak bezpośrednio z butelki. Podczas otwierania butelki należy spodziewać się syku lub widocznych cząstek drożdży. Jest to produkt naturalnie sfermentowany, mogą również wystąpić różnice w zapachu i smaku.
◉ Dopóki termin przydatności produkt do spożycia przez długi czas nie upłynął lub pachnie jak zgniłe jaja, nadal nadaje się do użycia.
◉ Obywamy się bez żadnych aromatów, ale dzięki wieloletniemu doświadczeniu w zakresie fermentacji udało nam się osiągnąć przyjemny smak fermentacji ziołowej.
◉ Ferment możesz dać również swoim dzieciom.
◉ Jest odpowiedni również dla kobiet w ciąży.
◉ Jeśli przyjmujesz leki, porozmawiaj ze swoim lekarzem o przyjmowaniu naszych produktów.
◉ Sensowne jest przyjmowanie go w tym samym czasie lub po antybiotykoterapii.