Migdały w mlecznej czekoladzie z cynamonem i cukrem waniliowym
Idealny balans smaków: połączenie chrupiących migdałów z cukrem waniliowym i rozpływającej się w ustach mlecznej czekolady. Orzechowe nuty i słodko-mleczna czekolada to klasyczna kompozycja w najlepszym wydaniu. W naszej mieszance doskonały smak gwarantuje jakość produktów: świeżych i chrupiących orzechów oraz belgijskiej czekolady, powszechnie uznawanej za najsmaczniejszą na świecie. Producenci z Belgii używają najlepszej jakości ziaren kakao, a w dodatku mogą poszczycić się tradycją produkcji sięgającą XVII wieku. Korzeni pierwszych kakaowych słodkości, jakimi są orzechy w czekoladzie, można doszukiwać się właśnie w Belgii. To tam, na początku poprzedniego stulecia, syn brukselskiego aptekarza podpatrzył, jak czekoladą oblewane są lekarstwa. Medykamenty podmienił na orzechowe kremy i zamknął je w polewie z czekolady. Dało początek słodkim pralinom i zapewne przyczyniło się do rozpowszechniania na całym świecie miłości do czekolady. Choć początkowo czekoladowymi przysmakami mogli delektować się tylko królowie i dworzanie, dziś jest to przysmak znany prawie każdemu. Tym bardziej warto sięgać po te najlepsze i najsmaczniejsze egzemplarze — choćby właśnie po migdały w belgijskiej czekoladzie.
Składniki
Czekolada mleczna 66% (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, serwatka w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy), roztwór cukru 17% (woda, cukier, naturalny aromat waniliowy: E1520, substancja utrzymująca wilgoć: E1518), prażone migdały 16%, cynamon 1%.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
- Wartość energetyczna: 2184 kJ / 524 kcal
- Tłuszcz: 31 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
- Węglowodany: 53 g
- w tym cukry: 50 g
- Białko: 7,2 g
- Sól: 0,14 g
Alergeny
Na terenie zakładu występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, nasiona sezamu i dwutlenek siarki.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni słonecznych.