MIGDAŁY W CZEKOLADZIE |
BEZ DODATKU CUKRU | PIĘĆ
PRZEMIAN
Migdały w Czekoladzie bez dodatku cukru bezglutenowe marki Pięć Przemian to prażone chrupiące migdały hiszpańskie otulone ciemną czekoladą. To idealna przekąska oraz doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs. Migdały Prażone mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych. Z migdałów wyrabia się marcepan, pastę migdałową oraz zagęszcza się zupy, sosy oraz kremy.
Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Produkt bezglutenowy. Produkt wegański.
Masa netto: 100g
MIGDAŁY W CZEKOLADZIE |
BEZ DODATKU CUKRU |
PIĘĆ PRZEMIAN
Migdały hiszpańskie 71%, czekolada gorzka bez dodatku cukru 28% [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa, aromat waniliowy, masa kakaowa min. 60%], odtłuszczone kakao w proszku, aromat naturalny pomarańczowy, kardamon, cynamon, sól himalajska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 2282 kJ/ 545 kcal
- Tłuszcz: 48 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,9 g
- Węglowodany: 16 g
- - w tym cukry: 3 g
- Błonnik: 14 g
- Białko: 16 g
- Sól: 0,25 g