Migdał naturalny ciemny
Migdały mają szerokie zastosowanie. Sprawdzą się jako idealny dodatek do owsianek, musli, wypieków (np. makowca, sernika), deserów (np. lodów, naleśników), ale również jako dodatek do dań obiadowych.
Składniki Migdały w skórce
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 2424 kJ / 579 kcal 1212 kJ / 290 kcal 15 %
Tłuszcz 49,93 g 25 g 36 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,35 g 2,8 g 14 %
Węglowodany 21,55 g 10,78 g 4 %
- w tym cukry 4,35 g 2,18 g 2 %
Błonnik 12,5 g 6,25 g -
Białko 21,15 g 10,6 g 21 %
Sól** < 0,01 g < 0,01 g < 1 %
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.