HURTOWNIA PRZYPRAW I HERBAT
JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM ORZECHÓW BAKALII
MIGDAŁY ŁUSKANE BLANSZOWANE BEZ SOLI POCIETE W DROBNĄ KOSTKĘ
MIGDAŁY OBRANE BLANSZOWANE CIETE W KOSTKE 5 X 5 mm 500 g
kraj pochodzenia: USA
1 GATUNEK
Produkt zamknięty w doypack
w zalezności od dostawy doypacki mogą być przezroczyste lub inne
SPO786-1 MIGDAŁY BLANSZOWANE ŁUSKANE 1 GAT. KOSTKA 5 X5 MM
500 G PAKOWANE W PRAKTYCZNY DOYPACK
BEZ SOLI
TERAZ DLA PAŃSTWA WYGODY WPROWADZILISMY TEŻ MIGDAŁY POCIĘTE NA DROBNĄ KOSTKĘ
TO UŁATWI WAM OBRÓBKĘ NP WYTŁACZNIE OLEJU LUB POSYPYWANIE CIAST CZY DESERÓW.
Kostka jest pozbawiona ciemnej skórki dzieki temu bardzo ładnie wygląda podczas dekorowania deserów itp.
Migdałowiec pochodzi z Azji Środkowej i Mniejszej, do Europy dotarł Jedwabnym Szlakiem, To niewielkie drzewko lub krzew, który kwitnie na biało lub różowo. Owoce migdałowca to w rzeczywistości nasiona, pestki, które są podłużne i spłaszczone, a kiedy dojrzeją opada z nich łuska, otrzymujemy migdały.
W kuchni znajdują zastosowanie głównie migdały słodkie. Nadają się zarówno do bezpośredniego spożycia, jak i na przetwory. Najlepiej używać je na surowo; po obróbce termicznej zachowują swój smak i kaloryczność, ale tracą witaminy. Nadają się jako dodatek do ciast, można z nich robić marcepan używany do dekoracji tortów, oraz napój do picia zwany orszadą.
Sposób przechowywania:
Migdały należy trzymać w zamkniętym pojemniku, w chłodnym miejscu. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci.
Wartość energetyczna - 572 kcal
Białko - 20,00 g
Tłuszcz - 52,00 g
Węglowodany - 7,60 g
TOWAR ZAPAKOWANY W TORBĘ FOLIOWĄ Z OPISEM PRODUKTU
DYSTRYBUCJA ECO FARMA POLSKA SP Z O.O.