Migdały Bakalland mają gładką, pomarańczowo-złotą skórkę, a przy tym są bardzo chrupiące. Charakteryzuje je również delikatny, słodki smak. Ze względu na wyjątkową chrupkość oraz smak migdały bardzo często stosowane są w kuchni jako dodatek do ciast i lodów. Z racji na bogactwo tiaminy (witaminy B1), fosforu oraz wapnia doskonale sprawdzą się również jako samodzielna przekąska
Parametry produktu
Typ Całe orzechy
Rodzaj Migdały
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Stany Zjednoczone Ameryki Północnej
Składniki Migdały łuskane.
Waga jednostkowa netto 300 g
Waga jednostkowa brutto 0,31 kg
Kod CN 0802 12 90
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1
Niska zawartość cukrów 1
Bardzo niska zawartość sodu/soli 1
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Orzechy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Produkt rozmrożony Nie
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 604 kcal
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 13 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,04 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 4,7 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 13 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 7,6 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 20 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2496 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 4,9 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 52 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 2496 kJ
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 604 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 52 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji 7,6 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,04 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 20 g
Witaminy i składniki mineralne
Żelazo 21 %RWS
Niacyna (witamina B3, PP) 3,4 mg/100g
Miedź 100 %RWS
Cynk 32 %RWS
Żelazo 21 %RWS
Potas 39 %RWS
Cynk 32 %RWS
Potas 39 %RWS
Fosfor 454 mg/100g
Fosfor 454 mg/100g
Tiamina (witamina B1) 0,21 mg/100g
Mangan 85 %RWS
Ryboflawina (witamina B2) 0,78 mg/100g
Miedź 100 %RWS
Magnez 72 %RWS
Witamina E 200 %RWS
Magnez 72 %RWS
Wapń 239 mg/100g
Niacyna 21 %RWS
Ryboflawina 56 %RWS
Kwas foliowy 48 %RWS
Tiamina 19 %RWS
Kwas foliowy (witamina B9) 96 μg/100g
Wapń 239 mg/100g
Mangan 85 %RWS
Witamina E 200 %RWS
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie