MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW DO KIEŁBASY BIAŁEJ 2 X 10 g
MIESZANKA NA 4KG MIĘS
- Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw sprawi, że Twoja domowa biała kiełbasa będzie smaczna i aromatyczna jak nigdy!
- Wyselekcjonowany skład bez glutaminianu sodu, cukru i soli który sprawia, że przyprawa ma prosty, ale przede wszystkim zdrowy skład,
- Ma doskonały smak i aromat, który podkreśli szlachetność przygotowanego mięsa,
- Wydajne opakowanie; 20g pozwala na przygotowanie aż 4 kg pysznej kiełbasy białej! (Opakowanie zawiera 2 saszetki po 10 g).
SZCZEGÓŁY PRODUKTU:
- Składniki: majeranek 57,1%, przyprawy 42,9% ( pieprz czarny, gałka muszkatołowa).
- Waga: 2 x 10 g
- Proporcje: na 4 kg mięsa
- Producent: Browin
- Symbol handlowy producenta: 310005
- Kod EAN: 5908277700171
Nie zawiera soli, substancji konserwujących i glutaminianu sodu. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis na 4 kg białej kiełbasy:
Składniki:
- 3 kg łopatki
- 0,5 kg wołowiny
- 0,5 kg boczku lub podgardla
- ok. 200 ml zimnej wody
- jelita wieprzowe
- 4-5 ząbki czosnku
- 64 g soli
- 20 g mieszanki ziół i przypraw do białej kiełbasy.
Mięso pokrój na kawałki, oddzielając części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach (2-4 mm), a chude przez sito o oczkach (8-12 mm).
Dodaj przyprawy, mieszaj mięso dolewając zimną wodę (200 ml). Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć. Przy użyciu nadziewarki napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 20-25 min.