Mieszanka przypraw MDH Arhar Dal Masala 100g
Mieszanka przypraw do potraw z soczewicy.
Składniki: kolendra, czerwone chili, sól, musztarda, kurkuma, cebula, tamaryndowiec, suszony imbir, płatki czosnku, goździki, gałka muszkatołowa, liście curry,
asafetyda.
Przyprawa zawiera składniki w całości i w proszku
Instrukcje przygotowania:
Zagotuj 200 g Arhar Dal w 800 ml. woda do przetargu.
Smażyć 80g posiekanej cebuli na 40g oleju spożywczego na złoty kolor.
Dodaj 100 g pokrojonych pomidorów i 15 g przyprawy Arhar Dalmasal.
Mieszaj przez 4-5 minut. aż stanie się pastą.
Weź jedną część ugotowanego Arhar Dal i dodaj do niego.
Dobrze wymieszaj. Następnie przenieś go do pozostałego ugotowanego Dal.
Gotuj przez pięć minut.