Dlaczego warto jeść kiełki?
Kiełki są doskonałym składnikiem diety. Świetnie smakują w sałatkach, surówkach oraz na kanapce. Dostarczają do organizmu witaminy i składniki mineralne. Zawierają antyoksydanty, a także mnóstwo żelaza, magnezu, potasu. Są naturalnym suplementem diety. Kiełki zawierają o wiele więcej tych składników niż warzywa w dorosłej formie.
Jedzenie kiełków ma same zalety zdrowotne dla organizmu. Kiełki wpływają na poprawę krążenie krwi przez co obniżają cholesterol. Zmniejszają tym samym ryzyko zawału czy udaru. Podnoszą odporność organizmu. Zawierają dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny dla kobiet w ciąży. Ponadto kiełki łagodzą objawy menopauzy oraz przyczyniają się do mniejszego ryzyka zachorowania na prostatę.
Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantną kompozycję smakową.
Skład: rzodkiew, lucerna, fasola Mung, rzodkiewka, kozieradka.
Opakowanie 250 gram