Gotowa mieszanka na pizzę pozwoli poczuć prawdziwy smak włoskiej pizzy w domowym zaciszu. Opracowana przez jedną z lepiej ocenianych pizzerii w Lublinie. Mieszanka łączy łatwość przyrządzenia z zachowaniem profesjonalnego podejścia gwarantującego doskonałe ciasto. Do jej przygotowania należy dodać jedynie zimna wodę oraz dobrej jakości oliwę i wyrobić ciasto zgodnie z instrukcja podana na odwrocie opakowania.
Jedno opakowanie wystarczy na 4 pizze!
Przepis na pizzę (4 porcje):
1. Do miski wlej 350 g zimnej wody i 17 g oliwy, wsyp zawartość opakowania.
2. Wyrabiaj ciasto około 15 min, aż uzyskasz jednolitą masę. Jeśli ciasto mocno się klei zostaw je na 5 min i wróć do wyrabiania.
3. Wyrobione ciasto uformuj w kulkę i pozostaw je w odpoczynku przez 30 min.
4. Ciasto podziel na 4 równe części około 250g, zrób kulki i włóż je do oddzielnych pojemników. Kulki odłóż do wyrośnięcia na 3h
5. Po wyrośnięciu ciasta, schowaj je do lodówki na minimum 12h.
6. Przed wypiekiem wyjmij ciasto z lodówki na minimum 2h.
7. Wsyp na blat semoline lub mąkę krupczatkę, obtocz kulkę i rozciągnij rękami.
8. Dodaj ulubione składniki i ciesz się pyszna włoską pizzą
Skład: mąka pszenna 00, drożdże suszone, sól.
Wartość odżywcza w 100g.
Wartość energetyczna 1 411 kJ/ 337kcal
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g/ 0,04g
Węglowodany w tym cukry 69,5g/1g
Białko 12g
Sól 2,7g
Najlepiej spożyć przed końcem: Data jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej towaru i znajduje się na etykiecie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.