MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA NA FLAMMKUCHEN (TARTE
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA NA FLAMMKUCHEN (TARTE FLAMBEE) BEZGLUTENOWA BIO (2 x 200 g) 400 g - BAUCK HOF
SKŁADNIKI
mąka owsiana* (bezglutenowa) 35 %, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, łupiny nasion babki jajowatej*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do pieczenia ciasta tarte flambee. Opakowanie zawiera 2 torebki mieszanki do wypieku ciasta.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1487 kJ/351 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 0,4 g
Błonnik - 4,6 g
Białko - 6,5 g
Sól - 1,4 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać piekarnik do temperatury 250 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (lub ręcznie) z 140 ml letniej wody, 1 łyżką octu jabłkowego, 2 łyżkami oleju (np. słonecznikowego), aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Położyć papier do pieczenia na blacie i posypać niewielką ilością mąki lub skrobi. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość (1-2 mm), aż osiągnie wymiary blachy. Jeśli to konieczne podsyp ciasto niewielką ilością mąki lub skrobi w trakcie rozwałkowywania. Gotowe ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto położyć dodatki według własnego uznania i piec w dolnej części, nagrzanego piekarnika przez 10-15 minut, w zależności od grubości nadzienia.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, orzechy, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Producent BAUCK HOF
- BIO: TAK
- Wegetariański: TAK
- Wegański: TAK
- Bez glutenu: TAK