MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEB BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO
ROSENFELLNER
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*, skrobia ziemniaczana*, płatki ziemniaczane*, cukier trzcinowy*, sól naturalna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszać mieszankę do pieczenia z ok. 11 g suchych drożdży. Zagnieść ciasto szybko i sprawnie z 500 ml wody, 2 łyżkami stołowymi oleju i 1 łyżeczką octu.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej prostokątnej formy do pieczenia i pozostawić przykryte na 45 minut.
Po tym czasie upiec chleb.
Program góra-dół: ok. 200 st. C (rozgrzany piekarnik)
Program z termoobiegiem: ok. 180 st. C (rozgrzany piekarnik)
Czas pieczenia: w zależności od formy do pieczenia na środkowym poziomie przez 50-60 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1400/330
Tłuszcz (g): 0,7
w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g): 0,2
Węglowodany (g): 77
w tym cukry (g): 0
Białko (g): 3,4
Sól (g): 2,9
Zgłoś błąd na stronie.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
Koszt wysyłki nie powinien przekraczać do 30 kg - 15 zł., jeżeli przy większym zamówieniu system wylicza błędnie koszty wysyłki prosimy o kontakt.
Wysyłki realizujemy w poniedziałki, środy i piątki.
Zamówienia zrobione do godz.14 w piątek wysyłamy w poniedziałki, zamówienia zrobione do godz.14 we wtorek wysyłamy w środy i zamówienia zrobione do godz.14 w czwartek realizujemy w piątek.