MIESZANKA DO PIECZENIA CIASTA NA PIZZE BEZGLUTENOWA BIO 350 g - BAUCK HOF
SKŁADNIKI mąka ryżowa razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy,skrobia kukurydziana*), mielone łupiny babki jajowatej*, syrop ryżowy w proszku*, zakwas zkomosy ryżowej w proszku* (mąkaz komosy ryżowej*, mąka ryżowa, kultury starterowe), sól morska(*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna:1436 kJ /339 kcal Tłuszcz:1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g Węglowodany:75,6 g w tym cukry:2,2 g Białko:4,2 g Sól:2,1 g Błonnik: 3,5 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać soję SPOSÓB PRZYGOTOWANIANagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta, Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyćdodatki według własnego wyboru i piec przez około 15-20 minut. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.