MIESZANKA DO PIECZENIA CIASTA NA PIZZE BEZGLUTENOWA BIO 350 g - BAUCK HOF
4015637827292
SKŁADNIKI
mąka ryżowa
razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja
spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian
monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej*, syrop
ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z
komosy ryżowej*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól
morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna: 1436 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,6 g
w tym cukry: 2,2
g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,1 g
Błonnik: 3,5
g
INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać
soję
SPOSÓBPRZYGOTOWANIA
Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225
stopni C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml
letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji
ciasta,
Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do
kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego
wyboru i piec przez około 15-20 minut.
ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.
Parametry
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO: jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta: Niemcy
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6
- Producent - nazwa i adres: BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE