Pyszna mieszanka do pieczenia chleba Ciabatta z drożdżami, firmy Küchenmeister. Na 2 bochenki chleba po 750 g każdy.– Wyprodukowane z mąki pszennej jasnej i pre-ciasta pszennego z ekstraktem słodowym i suchymi drożdżami.– Cudownie łatwe w przygotowaniu i doskonałe rezultaty pieczenia.– Również z instrukcją pieczenia do przygotowania w wypiekaczu do chleba.
- Mieszanka do pieczenia chleba Ciabatta zawiera już drożdże.
Instrukcja:
Za pomocą haka wyrabiamy 1 kg mieszanki do pieczenia chleba z 680 ml letniej wody i 2 łyżkami oliwy z oliwek, najpierw powoli, potem na najwyższym dopuszczalnym poziomie, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów miski. Ciasto oprósz mąką i odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 – 60 minut. Odetnij długie kawałki ciasta i ułóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia. Lub włóż całe ciasto do formy do pieczenia lub na blachę do pieczenia podpłomyków i dociśnij je na płasko. Ponownie przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30-45 minut, aż podwoi swoją objętość.Piecz chleb ciabatta w środku nagrzanego piekarnika w temperaturze 220°C.
Czasy pieczenia:
12 małych bułek ciabatta: 15 - 20 minut1 płaski chleb: 20 - 30 minutchleb wysoki : 30 - 40 minut
Jak to działa w wypiekaczu do chleba:
Najpierw dodaj 600 ml wody (20 - 25°C), następnie 1 kg mieszanki do pieczenia chleba i 1 łyżkę oliwy z oliwek do formy wypiekacza do pieczenia chleba. Uruchom program pieczenia.
Składniki
Mąka pszenna, mąka pszenna suszona, sól kuchenna jodowana, drożdże suszone, glukoza, mąka słodowa, ekstrakt słodowy, substancje do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, kwas foliowy.
Tabela wartości odżywczych
energia 1452 kJ/ 343 kcal Tłuszcz 1,1 g w tym: nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g węglowodany 69g Cukier 0,6 g błonnik 4,5 g białko 12g Sól 1,8 g Może zawierać śladowe ilości inne zboża zawierające gluten (orkisz, pszenica, żyto, owies, jęczmień), sezam, soja, łubin.