MIESZANKA DO PIECZENIA BROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BAUCK HOF
17,00
SKŁADNIKI
surowy cukier
trzcinowy*,skrobia kukurydziana*, płatki gorzkiej czekolady*15%
(surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*,emulgator:
lecytyna słonecznikowa*), mąka ryżowa pełnoziarnista*, kakao w proszku*
8%, substancja zagęszczająca: mączka z chleba świętojańskiego*, sól morska,
wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:1663 kJ / 393 kcal
Tłuszcz:5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3,0
g
Węglowodany:81 g
w tym cukry:54 g
Błonnik:4,4
g
Białko:4,1 g
Sól:0,19 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
CIASTO BROWNIE: Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C.
Zawartość opakowania wymieszać z 200 g miękkiego masła, 2 jajkami i 100 ml
mleka, aby uzyskać gładką masę. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia
(ok. 20 X 20 cm). Piec przez 25 minut.
CIASTO WEGETARIAŃSKIE:
Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać z150 g
miękkiej margaryny, 2łyżeczkami mączki chleba chleba świętojańskiego lub
mąki sojowej, 100 ml wody lub napoju sojowego, aby uzyskać gładką masę. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia
(ok. 20 X 20 cm). Piec przez 25 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać mleko (łącznie z laktozą).
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.