Mieszanka do makaroników
- Marka: Fun Cakes
- Waga netto: 300g
Proszek do przygotowania przepysznych makaroników.
Sposób przygotowania:
składniki:
- 300 gram mieszanki
- 70 gram białek jaj
- Do miksera wsypać mieszankę, dodac białka.
- Miksować przez 5 min na najwyższych obrotach.
- Masę można zabarwić barwnikami żelowymi na dowolny kolor.
- Nałożyć mieszankę do rękawa cukierniczego.
- Na macie do makaroników wyciskać kręgi z masy.
- Odstawić matę na około dwie godziny.
- Nagrzać piekarnik do 140 stC, suszyć przez około 15 minut.
Z 300 gram mieszanki wykonamy 48 kręgów o średnicy 3,5 cm co pozwala na wykonanie 24 ciasteczek.
Po wysuszeniu należy przełożyć dowolnym kremem, dżemem itp.
Składniki: cukier, skrobia ryżowa, mąka migdałowa, skrobia modyfikowana (kukurydza), skrobia (kukurydza), białko jaja, białko mleka, barwnik: E171, aromat, regulator kwasowości: E575.
Wyprodukowano w zakładzie, w którym występują orzechy.