Adams Brot SONNEWALD - niskowęglowodanowy i bezglutenowy chleb z ziarnami słonecznika, gotowa mieszanka do wypieku
Kompletna mieszanka z odtłuszczonych mąk: złotej lnianej, kokosowej oraz z nasion dyni i słonecznika.
Zawiera błonnik jabłkowy.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Zawiera 24 % białka, 21% błonnika, 7,9% tłuszczu i 0,8% węglowodanów.
Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Nie zawiera soi i dodatków.
Stawka Vat obniżona do 0%
Ciemna, bezglutenowa mieszanka do pieczenia chleba białkowego z ziarnami słonecznika i błonnikiem prebiotycznym z bardzo małą ilością węglowodanów.
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika (prebiotyk), wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Złota mąka lniana, ekologiczna mąka kokosowa, mąka migdałowa i mąka z pestek dyni w połączeniu z błonnikiem jabłkowym i wyselekcjonowanymi ziarnami słonecznika oraz delikatną mieszanką przypraw nadają chlebowi lekko korzenny smak.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodany (0,8 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego chleba, który zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
złota mąka lniana *, nasiona słonecznika, mąka z nasion słonecznika, mąka z nasion dyni*, całe jajko w proszku, mąka kokosowa*, błonnik jabłkowy, nasiona babki płesznik, proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), antyutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), sól krystaliczna, przyprawy. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu (* częściowo odtłuszczona)
Masa netto: 250 g (masa gotowego produktu ok. 450 g)
Alergeny:
jaja, śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj ręcznie zawartość opakowania z 270 ml wody. Uformuj bochenek i umieść go na papierze do pieczenia na blasze lub w dobrze natłuszczonej foremce. Piecz w 160 stopniach C (termoobieg) przez ok. 60 min. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia (w lodówce). Chleb można zamrażać, najlepiej wcześniej pokrojony na kromki, po uprzednim schłodzeniu do temperatury pokojowej, szczelnie zawinięty.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g wypieczonego chleba
- Kalorie: 895 kJ (214 kcal)
- Tłuszcz ogółem: 7,9 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 1,7 g
- Białko: 24 g
- Węglowodany: 0,8 g
- z czego cukry: 0,6 g
- Błonnik pokarmowy: 21 g
- Sól: 0,35 g
Propozycja podania:
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy