ZESTAW 4x600g MIESZANKA CHLEBOWA KETO+ 50g drożdży
Chrupiąca skórka i miękki środek!
Przestrzegasz zasady diety ketogenicznej? Zależy Ci na tym, aby Twoje posiłki były zbilansowane oraz zawierały dużą ilość białka? Wybierz KETO MIESZANKĘ CHLEBOWĄ i przygotuj ulubiony chleb, bułki oraz chałkę w zdrowszej, niskowęglowodanowej wersji. ✅
- dzięki dużej zawartości białka oraz błonnika w składzie, wcale nie musisz rezygnować z pieczenia tradycyjnych wypieków. ?
- główny składnik mieszanki stanowi białko pszenne, nadające wypiekom odpowiedniej elastyczności.
- w składzie znajduje się również błonnik pokarmowy pod postacią naturalnych otrębów pszennych i siemienia złotego lnu.
Produkty zawarte w KETO MIESZANCE CHLEBOWEJ posiadają zbawienny wpływ na układ trawienny - wspomagają pracę jelit, usprawniają trawienie pokarmów, a tym samym przyspieszają redukcję masy ciała.🤸♂️
❎ Mieszanka zawiera prosty i zdrowy skład - bez soli, cukru, chemii i szkodliwych konserwantów! ❎
Z jednej mieszanki upieczesz 3 chleby! 🍞🍞🍞
Główne zalety KETO MIESZANKI CHLEBOWEJ:
✅ mieszanka bogata w białko i błonnik
✅ idealny produkt dla entuzjastów diet ketogenicznych, diabetyków i sportowców, dbających o zwiększoną podaż białka w posiłkach
✅ pozwala przygotować pyszne, miękkie w środku, wypieki
✅ doskonała do wypieku chleba, bułek, chałki i ciasta na pizzę
✅ stanowi idealną alternatywę tradycyjnych mąk
✅ składniki mieszanki posiadają zbawienny wpływ na układ trawienny
✅ gotowy wypiek może być mrożony - długo zachowuje świeżość
✅ wydajny produkt - z jednego opakowania upieczesz aż 3 chleby!
⏩ Poznaj skład!
Składniki: gluten pszenny, siemię lniane złote, otręby pszenne.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1570kJ/375kcal
- Białko: 61,4 g!
- Tłuszcz: 5,8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.2 g)
- Węglowodany: 10 g (w tym cukry: 1,3 g)
- Błonnik: 12,9 g
- Sól: 1 g
Odkryj sekretny przepis!
- Wsypać do miski 200g mieszanki, dodać porządną szczyptę soli,łyżeczkę cukru lub łyżkę mąki (dla lepszej pracy drożdży), 200ml ciepłej wody, 1 jajko, 2 łyżki oleju/oliwy z oliwek lub 1 łyżkę masła oraz 5g suchych drożdży.
- Wymieszać dokładnie ręcznie lub mikserem ze specjalnymi końcówkami do zagniatania ciężkiego ciasta. Wyrabiać kilka minut.
- Wyrobione ciasto przełożyć do foremki keksówki (25cm), wyłożonej papierem do pieczenia, tak, aby równomiernie zajmowało całą jej powierzchnię. Odstawić w ciepłe miejsce na 2h do wyrośnięcia
- Chleb piec w 180°C bez termoobiegu, przez około 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Gotowy chleb przechowywać w lodówce, aby przedłużyć jego świeżość.
Drożdże do swojego wypieku oraz wzbogacające jego smak dodatki, w postaci ziaren lub nasion, dostaniesz na innych naszych aukcjach.
⏭ Dlaczego warto zaufać naszym produktom:
- najwyższej jakości składniki, których używamy w produkcji naszych mieszanek pochodzą od wyselekcjonowanych i sprawdzonych dostawców.
- mieszanki są przygotowywane w profesjonalnej kuchni.
- marka FameFood jest bezpośrednio tworzona przez ludzi z pasją z wieloletnim doświadczeniem w branży HoReCa oraz e-commerce, zdobywanym nie tylko w Polsce, ale i w Europie.
- solidność i zaangażowanie, które zaczynają się już od doboru dostawcy, poprzez proces produkcyjny, aż do pakowania i wysyłki, przekłada się na doskonałość naszych produktów.
- Zaufały nam tysiące osób, zaufaj i Ty! Kupując nasz produkt masz 100% gwarancji składu podanego na opakowaniu/aukcji.
- Prostota, przekładająca się na jakość. Nasze produkty to brak ulepszaczy, chemii, konserwantów.