MIESZANKA BABKA KLASYCZNA piaskowa 1kg
O produkcie:
Gotowa mieszanka do wyrobu klasycznej babki soft. Wysoka jakość składników oraz sprawdzona receptura to gwarancja doskonałych wypieków.
Składniki:
Cukier kryształ, mąka pszenna, skrobia pszenna[Litwa],serwatka w proszku, preparat mleczny w proszku (serwatka, tłuszcz roślinny(palmowy) nie utwardzony, odtłuszczone mleko, maślanka,sub. przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu), emulgatory (E472b,E471)[Niemcy], skrobia modyfikowana[Niemcy], substancja spulchniająca: proszek dopieczenia (wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: difosforan disodowy), aromat waniliowy, barwnik B-karoten[Tajwan].
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 370 kcal/1572 kJ, tłuszcz 0,8g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g, węglowodany 86,9g, w tym cukry 44,5g, błonnik 0,9g, białko 3,8g, sól 0,2g.
Sposób użycia:
Receptura podstawowa na 1kg mieszanki: Jaja 450g, Olej 400g , Woda 100g
Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach ok. 4 min. Ciasto przełożyć do form, piec w temp.185-190°C. Czas pieczenia ok.30-40 min. Czas pieczenia może być wydłużony w zależności od wielkości formy.
Sposób przechowywania:
Rekomendowana temperatura przechowywania: 5-25 ° C.
Produkt należy przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu
Najlepiej spożyć przed:
Data minimalnej trwałości do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
Informacje na temat daty ważności oraz kraju pochodzenia produktów z obecnej partii udzielamy również mailowo - napisz przez wiadomość do sprzedającego.
Podmiot odpowiedzialny:
SHG GROUP Michał Wolańczyk, 39-200 Pustynia 150d