Mieszałka masarska firmy Dadaux to profesjonalne urządzenie służące do mieszania farszu w produkcji wędlin i kiełbas. Pozwala na równomierne połączenie się wszystkich składników farszu i stworzenie idealnej masy zarówno przy pełnym jak i częściowym załadunku.
MIESZAŁKI DO MIĘSA I FARSZU DADAUX
Specyfikacja:
- Producent: Dadaux
- Stan produktu: Używany
- Materiał: Stal nierdzewna
- Kolor: Inox
Wymiary zewnętrzne:
- Długość [cm]: 60
- Głębokość [cm]: 84
- Wysokość [cm]: 103
Efektywność energetyczna:
- Napięcie [V]: 380
- Częstotliwość [Hz]: 50
- Moc [kW]: 0,75
Wykonanie
Mikser do mięsa zrobiony jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która gwarantuje trwałość produktu, najwyższe standardy higieny, odporność na działanie oraz jest łatwa do utrzymania w czystości.
Przekładnia w kąpieli smarowej (smarowana na cały okres eksploatacji).
Misa o pojemności 45-50kg pozwala na załadunek od 2 do 45kg.
Wyposażenie
Mieszałka do mięsa i farszu Dadaux posiada:
- Mieszadło z możliwością demontażu
- Uchylną misę umożliwiającą komfort pracy oraz ułatwiającą czyszczenie
- Kółka wewnątrz nóg pozwalające łatwo przetransportować mieszałkę
- Drugi silnik napędzający misę umożliwiający mieszanie bardzo małych ilości
Bezpieczeństwo
Mieszarki gastronomicznej nie można uruchomić z podniesionym ramieniem, dzięki zintegrowanemu bezpieczeństwu.
Sprzęt elektryczny zabezpieczony jest w wodoszczelnej skrzynce oraz posiada czujnik termiczny.
Mieszarka gastronomiczna sprawdzi się także do mieszania warzyw, surówek, serów czy sosów. Idealna do firm garmażeryjnych, restauracji, masarni, cateringu czy sklepów mięsnych. Mikser do mięsa i farszu marki Dadaux z uchylną misą to bardzo wytrzymałe i ciche urządzenie. Jest bezpieczny w kontakcie z żywnością, nie zmienia właściwości ani smaku produktów.