AMBITION Mięso Kraba 170 g -
masa po odsączeniu 121 g
Mięso z kraba to częsty dodatek do potraw kuchni azjatyckiej. Idealnie oczyszczone i zakonserwowane może być inspiracją do własnych eksperymentów kulinarnych.
Mięso w zalewie jest gotowe do spożycia w sałatce czy ciepłym daniu. Doskonale sprawdzi się, jako składnik farszu do pierogów lub awokado, pasty kanapkowej, ale również w wersji na ciepło z makaronem. Delikatne, białe mięso z kraba stanowi jeden z najbardziej uniwersalnych podstawowych dodatków kuchni orientalnej. Nie tylko jest świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek i przekąsek, ale także bywa podstawą potraw typu curry i orientalnych zup, sprawdza się również doskonale jako nadzienie do pierożków
Produkt w niewielkiej puszce nie zajmie wiele miejsca na półce, a pozwoli na szybkie przygotowanie smacznego orientalnego dania podczas niespodziewanej wizyty gości.
Składniki:
- Mięso kraba (Portunus pelagicus) 71%
- woda
- sól
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy
- substancja konserwująca: pirosiarczan sodu (E223)
W 100 g produktu:
- energia: 293 kJ / 70 kcal
- tłuszcze: 1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
- węglowodany: 2 g w tym cukry: 1 g
- białko: 12 g
- sól: 0,48 g
W kuchni tajskiej stanowi obowiązkowy dodatek zupy Kaeng Pu Kab Kao Phod (Zupy kukurydzianej z mięsem kraba i jajkiem) lub Bu Pad Pong Kari (Curry z krabem). W kuchni chińskiej z mięsem kraba przygotowywana jest na przykład Xiehuang Doufu Bao (蟹黄豆腐煲), czyli zupa krabowa z tofu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym, ciemnym miejscu.
Producent: POLAK Co. import export b.v.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Termin przydatności do spożycia: 10/05/2025