⭐⭐⭐⭐⭐
Mięso strusie na gulasz 400g
✅ Całkowicie oczyszczone z błon, przerostów itd.
✅ Mięso polskiej produkcji z polskich hodowli.
✅ Bez antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów.
✅ Wysoka wartość odżywcza przy zawartości tłuszczu około 1%
Cechy produktu:
- Produkt głęboko mrożony
- Waga 400g
- Duże elementy o wymiarach około 4X4cm
- Opakowanie próżniowe typu skin pack
- Data ważności 24 miesiące od daty produkcji (nie krótsza niż 12 miesięcy)
- Mięso zwarte w strukturze podobne o udźca wołowego
MIĘSO STRUSIE POLSKIEJ PRODUKCJI
Jesteśmy polskim producentem mięsa strusiego.
Polska jest największym producentem mięsa strusiego w Europie.
Strusie zawsze hodowane są na wolnym wybiegu nie podaję się im antybiotyków, sterydów ani hormonów.
SMACZNE - ZROWE - NATURALNE
Mięso strusie nazywane jest mięsem XXI wieku. Cenione jest za walory smakowe, zdrowotne oraz za naturalny sposób hodowli. Powszechnie polecane przez dietetyków i specjalistów od żywienia. Mięso strusie nie zawiera hormonów, sterydów i konserwantów.
Mięso strusie należy do najlepszych jakościowo mięs pojawiających się na naszych stołach. Charakteryzuje się wysokimi walorami odżywczymi i smakowymi.
Zamieszczone zdjęcie maja charakter poglądowy. przedstawia przykładowe danie, które została przygotowane przez profesjonalnego kucharza z wykorzystaniem naszego mięsa strusiego.
JAKIE JEST MIĘSO STRUSIA?
Nie da się go porównać do innego gatunku mięsa. Strusina ma intensywny czerwony kolor i pod względem kruchości oraz zapachu przypomina wołowinę, jest jednak od niej delikatniejsza, słodsza, o głębszym, soczystym smaku z wyczuwalną nutką dziczyzny. Mięso strusie jest bardzo chude, zawiera jeszcze mniej tłuszczu niż kurczak (0,9 proc. w mięsie surowym).
KLASYCZNE DANIE W NIECOZIENNEJ OSŁONIE
Gulasz ze strusia jest jednym z najczęściej przygotowywanych dań ze strusiny. Przygotowanie gulaszu jest względnie proste. Należy wykorzystać te same techniki jak przy przygotowaniu gulaszu z mięsa wołowego.
Zadbaj o swoich bliskich
Mięso strusie szczególnie poleca się osobom dbającym o zdrowie. Strusie zawsze hodowane są na wolnym wybiegu. nie podaje się im antybiotyków, hormonów wzrostu, ani sterydów. Strusina ceniona jest za bogate wartości odżywcze i niską zawartość tłuszczu
Wartość odżywcza na 100g:
Wartość energetyczna 414kj/98kcal
Tłuszcz 1,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,47g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,69g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,34g
Węglowodany <0,5g
w tym cukry <0,12
Białko 20,6g
Sól 0,16g
ŚWIETNY SPOSÓB BY ZASKOCZYĆ ZNAJOMYCH
Jeśli chcesz przygotować wyjątkowe danie dla swoich bliskich - to mięso strusie nadaję się do tego idealnie. Przygotujesz te technikami, które znasz z przygotowania wołowiny, ale wyjątkowość mięsa uczyni danie niepowtarzalnym i wyjątkowym
Zamieszczone zdjęcie maja charakter poglądowy. przedstawia przykładowe danie, które została przygotowane przez profesjonalnego kucharza z wykorzystaniem naszego mięsa strusiego.
Rodzinna porcja
Opakowanie zawiera porcję o wadze 400g jest to ilość pozwalająca na przygotowanie 2 pełnych porcji obiadowych.
Bezpieczny produkt
Produkty oferowane przez naszą firmę są objęte certyfikatem IFS. Jest to jeden z najbardziej cenionych międzynarodowych standardów bezpieczeństwa żywności.
BEZPIECZNA WYSYŁKA OD PRODUCENTA
Wysyłamy towar głęboko mrożony, który dodatkowo obłożony jest lodem. Do transportu wykorzystujemy wysokiej jakości pojemniki termoizolacyjne. Współpracujemy tylko z profesjonalnymi firmami transportowymi, które doręczają paczkę w średnio 21 godzin od opuszczenia naszego magazynu. Dajemy CI gwarancję, że otrzymany towar będzie zamrożony i bezpieczny.
Zdjęcie przedstawia przykładowy sposób zabezpieczenia produktu - prezentowane produkty nie są przedmiotem sprzedaży.