Miesiarka spiralna z dzieżą wyjezdną MS 340
63.500 zł + VAT
Model: MS 340
Pojemność kotła: 340 litrów
Ilość ciasta max / min: 2200 / 10 kg
Obroty miesidła 1 bieg: 70 - 120 obr / min
Obroty miesidła 2 bieg: 160 - 220 obr / min
Moc i zasilanie: 13,5 kW / 400V / 50 Hz
Wymiary (szer. x dł. x wys.): 1045 x 2040 x 1452 mm
- Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną to nowoczesne urządzenia o solidnej i sprawdzonej konstrukcji, umożliwiające produkcję ciast o różnej konsystencji i składzie.
- Możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, mieszanych oraz żytnich.
- Czytelny i przejrzysty pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie dzieży oraz dokładny pomiar temperatury.
3 tryby pracy – łącznie 6 prędkości miesienia.
Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.
Możliwość regulacji przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu – indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta.
- Dodatkowe, niezależne, awaryjne sterowanie na wypadek awarii systemu elektronicznego.
- Równomierne miesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy jego małej ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży.
- Cicha praca maszyny dzięki zastosowaniu przekładni pasowych.
- Skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej.
- Korpusy miesiarek spiralnych z dzieżą stałą wykonane są ze stali lakierowanej. Na życzenie istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej.
- Maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.