MIELONKA DOMOWA - łopatka wieprzowa z galaretką słoik 540 ml
Naturalna konserwa do przygotowania której używa się lepszych gatunków mięs bez kości, słoniny i skóry. Mięso, w tym wypadku łopatkę i trochę boczku /oczywiście wszystko surowe/ mielę, dodaję przyprawy jak majeranek, pieprz, sporo czosnku - mielonka ma wtedy przyjemny smak. Po solidnym godzinnym mieszaniu, schłodzeniu, układam w słoikach, mocno ugniatam i pstryk - zamykam. Ktoś powie jak to, koniec? O nie!, to dopiero teraz odegra się najważniejsza praca.
3 dni pasteryzacji w powolny i skrupulatny sposób. Jeśli wykonam wszystko zgodnie ze staropolską recepturą, wygotuje się słomkowy sos, który po ostudzeniu będzie miał konsystencję galaretki i dodam, że bardzo mniam..... Doskonałe mięsne "smarowidło" do chleba, ale również można tę mielonkę kroić w plasterki.
Użyte produkty są wysokogatunkowe, fakturowane.
Zapraszam do zakupu. Smacznego !
Na pozostałych aukcjach możecie Państwo dokupić inne dania, zapraszam do odwiedzenia stron.
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, kołduny, uszka, pielmieni, kartacze; przetwory - konfitury, dżemy, marynaty; pieczenie - pasztety, galantyny itd....- czytaj pozostałe moje aukcje.
Prezentowane w serwisie zdjęcia są zdjęciami poglądowymi i mają charakter wyłącznie informacyjny.