Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_APETITO (delikatesy) oraz ITALIAMO_CAFFE (kawy) wysyłamy w jednej paczce.
Frutti di mare z Włoch o niepowtarzalnym smaku!
Oferowane przetwory w zalewie naturalnej to mięczaki przybrzeżne znad Adriatyku oraz Morza Czarnego – omułki (cozze).
Niniejsza aukcja dotyczy 1 słoika mięczaków bez skorupek w zalewie własnej MARYSOL Cozze al naturale.
Waga z zalewą 200g (masa netto po odsączeniu 100g ).
Najlepiej spożyć przed: 31/12/2022 r.
Skład: omułki włoskie, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła oraz światła
MARYSOL to ongiś firma, a obecnie marka handlowa powstała w 1990 roku w strefie przemysłowej adriatyckiego wybrzeża Emilii Romagni, w pasie nabrzeża znanym z długoletnich tradycji gastronomicznych. Zakład, zgodnie z zasadami bezpieczeństwa pracy i higieny obróbki wyrobów, od wielu lat zajmuje się wytwarzaniem i konfekcjonowaniem produktów rybnych, skorupiaków i mrożonek.
Jego siłą jest stałe poszukiwanie najlepszej jakości surowców i technologii, by sprostać wymogom rynku zarówno nowoczesnego, dla gastronomii, jak i tradycyjnego, dla kuchni prywatnej.
W 2003 roku znak MARYSOL odkupiło konsorcjum przemysłowo-kapitałowe Amati Food Trade z Gradary (Puglia), co pozwoliło rozszerzyć gamę produktów o tuńczyka, anchois i owoce morza.
Dziś za nazwą MARYSOL w rzeczywistości kryją się dwie firmy: ICI (która zajmuje się produkcją) oraz AMATI (pilnująca sprzedaży), dzięki czemu każda z nich zarządza sektorem, na którym zna się najlepiej.
Polityka jakości fabryki stawia na pierwszym miejscu klienta i jego potrzeby, gwarantując dostawę najlepszych produktów, dostosowanych do obecnie obowiązujących norm morskich i żywnościowych.
Znajomość ryb, skorupiaków, wiedza o morzu i specyfice akwenów zagranicznych - leżące u podstaw kultury żywieniowej w Italii, stale ulepszanej przy okazji każdego powrotu rybaków z połowu, to potencjał intelektualny założycieli marki, którzy na bazie doświadczeń kilku generacji powołali tę firmę.