Specjalistyczny preparat bakteryjny do kiszenia pasz objętościowych o niskiej stabilności tlenowej.
SKŁAD:
- Lactobacillus buchneri 3x10^10 j.t.k./1 g preparatu
300 tysięcy bakterii na 1g zakiszanego surowca!
DZIAŁANIE:
Specjalistyczny preparat do zakiszania kukurydzy i innych pasz objętościowych podlegających ryzyku wtórnej fermentacji. Zawiera szczep bakterii typu heterofermentatywnego Lactobacillus buchneri, który wydłuża stabilność tlenową kiszonki.
Hamuje rozwój pleśni i drożdży w kiszonce.
ZALECANE STOSOWANIE:
500g/ 50 ton zakiszanego surowca. Inokulant w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g na 25-50 litrów czystej wody. Bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie. Stosować za pomocą aplikatora lub spryskiwać warstwy na pryzmie lub w silosie.
Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 godzin. Najlepsze efekty osiągniemy zużywając roztwór do 24 godzin.