Metalowa Solidna Gofrownica MPM MGO40 1500W Czarna
- Moc 1500 W
- Kolor czarny
- Solidna metalowa obudowa
- Lampka kontrolna stanu pracy
- Lampka kontrolna podłączenia do sieci
- Płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
- Do jednoczesnego przygotowania 2 gofrów
- Termostat automatycznie regulujący temperaturę
- Miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego
Cechy główne:
Chrupiące gofry to wyśmienity deser. Przyrządzone z bitą śmietaną lub owocami sprawdzą się jako słodka przekąska. Można je serwować także w wersji wytrawnej, z dodatkiem ziół lub na przykład szpinaku. Gofrownica MGO-40gwarantuje doskonały wypiek – gofry będą chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku.
Głębokie, pokryte nieprzywierającą powłoką płyty gofrownicy MGO-40gwarantują doskonały wypiek za każdym razem. Delikatnie posmaruj powierzchnię płyt olejem przez wylaniem ciasta. Ułatwi to wyjmowanie gofrów po wypieczeniu oraz późniejsze mycie urządzenia. Dzięki płynnej regulacji temperatury w gofrownicy MGO-40osiągniesz swój ulubiony stopień wypieczenia i zarumienienia gofrów. Wysoka moc 1500 W to gwarancja efektywności i szybkości pieczenia.
Gofrownica MGO-40jest bezpieczna w użytkowaniu - posiada stabilne nóżki oraz nienagrzewający uchwyt do otwierania. Po zakończeniu pracy, przewód można umieścić w specjalnym profilu na spodzie urządzenia. Uprości to przechowywanie gofrownicy.
Funkcje
- do jednoczesnego przygotowania 2 gofrów
- płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
- termostat z regulacją temperatury
- lampka kontrolna stanu pracy
- lampka kontrolna podłączenia do sieci
- miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego
Parametry
- zasilanie: 230V 50/60Hz
- moc: 1500W
Przepis na puszyste gofry:
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 4 jaja
- ¼ łyżeczki soli
- ½ szklanki cukru
- 1 i ¾ szklanki wody mineralnej gazowanej
- ½ szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać olej, wodę i miksować 2 minuty. Następnie dodać wcześniej zmieszane ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Całość razem zmiksować. Do masy dodać ubite białka, delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników. Piec w rozgrzanej gofrownicy ok. 7 minut. Przed wylaniem