Herbata czerwona Pu-erh HaiChao prasowana w kostkach.
Tradycyjna i oryginalna herbata czerwona Pu-erh prasowana w kostkach. Regularnie stosowana zwiększa odporność organizmu, działa oczyszczająco i odtruwająco, ułatwia trawienie i kontrolę procesów utraty nadmiaru tkanki tłuszczowej, obniża poziom cholesterolu. Herbata Pu-erh zawiera duto ilość niezbędnych aminokwasów i biopierwiastków, m.in. wapnia, magnezu, żelaza, cynku, manganu, miedzi i selenu oraz dobrze przyswajalną witaminę E.
W przeszłości picie Pu Erh było zarezerwowane dla chińskich władców – stąd nazwa „Herbata Cesarzy”. Do tej pory medycyna chińska opiera się na korzyściach zdrowotnych herbaty Pu-erh.
Wśród koneserów, Pu Erh jest uważana jest za przysmak.
Ze względu na specjalny proces fermentacji różni się zarówno od klasycznej zielonej herbaty, jak i czarnej herbaty.
Charakterystycznymi cechami są pikantny, ziemisty aromat i czerwonawy kolor naparu.
Smak, aromat oraz właściwości typowe dla wysokiej jakości czerwonej herbaty pu-erh długo dojrzewającej.
Waga: 125g - (40 kostek) x 2szt
Sposób użycia: 1 porcję (kostkę herbacianą) zalać wrzątkiem według uznania od 0,25 l do 0,5 l. Parzyć ok. 5 minut.
Skład: Herbata czerwona - Camellia sinensis 100%
Meridian Herbata Jasmine zielona jaśminowa Prasowana W Kostkach 125g
Znakomita, wysokiej jakości herbata zielona z dodatkiem kwiatów jaśminu. Produkowana z najlepszych gatunków krzewów herbacianych prowincji Yunnan w Chinach. Wytwarzana metodą tradycyjną w postaci prasowanych kostek. Charakteryzuje się specjalnym aromatem jaśminowym.
Zastosowanie: herbata jaśminowa.
Sposób użycia: swoje oryginalne właściwości i działanie osiąga przy regularnym spożywaniu od 3 do 5 razy dziennie. Jedną kostkę zalać wrzątkiem i parzyć 2-5 minut. Czynność można powtórzyć zaparzając te same liście herbaty.
Składniki: herbata zielona - Camellia Sinensis z dodatkiem kwiatów jaśminu.
Meridian Herbata Ryżowa Prasowana W Kostkach 125g (40 Kostek)
Mixiang Tea HAICHAO
125 g herbaty prasowanej w kostkach (ok.40 kostek).
HERBATA ZIELONA:
• herbata zielona z dodatkiem kwiatów ryżowych
• charakteryzuje się specjalnym aromatem kwiatów ryżowych
• wspomaga działanie układu krążenia oraz obniża ciśnienie tętnicze
• działa moczopędnie
• ułatwia koncentrację, poprawia pamięć i rozjaśnia umysł
• służy w profilaktyce nowotworowej
• wzmacnia zęby i chroni przed próchnicą
• hamuje działanie enzymu odpowiedzialnego za produkcję enzymu DHT którego podwyższona ilość jest jedną z przyczyn problemów z prostatą, łysienia androgenowego oraz trądziku
Herbata zielona nie jest poddawana procesowi fermentacji, przez co zachowane zostają jej wartościowe składniki. Ma ona smak bardziej gorzki niż herbata czarna, a w filiżance napar przybiera barwę jaśniejszą, zbliżoną do cytrynowożółtej lub słomkowej. Jest wysoko ceniona dzięki licznym właściwościom zdrowotnym. Właściwości lecznicze zielonej herbaty wykorzystywane są w medycynie chińskiej i japońskiej już od wieków. Dowiedziono, że zawiera ona m.in. witaminy A, B, B2, C, garbniki oraz wiele minerałów i mikroelementów takich jak fluor i mangan. Ponadto, herbata zielona zawiera polifenole, które unieczynniają wolne rodniki tlenowe - cząsteczki odpowiedzialne za procesy starzenia i powstawanie nowotworów. Naukowcy z Centrum Badań nad Rakiem w Heidelbergu oraz z Instytutu Biologii Farmaceutycznej we Freiburgu potwierdzają, że składniki odkryte w zielonej herbacie umożliwiają skuteczną walkę z nękającymi nas dolegliwościami. Ostatnio dowiedziono również, że herbata zielona zawiera składniki hamujące działanie enzymu odpowiedzialnego za produkcję enzymu DHT. Jego podwyższona ilość jedną z przyczyn wystąpienia problemów z prostatą, łysienia androgenowego, trądziku i innych.
Meridian Herbata Green zielona Prasowana W Kostkach 125g
Herbata zielona czyli Thea sinesis. Chociaż krzew ten rośnie także w Japonii, Wietnamie i Indiach, to pewne jest, że zielona herbata pochodzi właśnie z Chin. Pochodzi z tego samego krzewu co herbata czarna, różni się jedynie sposobem produkcji. Nie jest poddawana procesowi fermentacji, przez co zachowane zostają jej wartościowe składniki.
Ma ona smak bardziej gorzki niż herbata czarna, a w filiżance napar przybiera barwę jaśniejszą, zbliżoną do cytrynowożółtej lub słomkowej. Właściwości zielonej herbaty wykorzystywane są w medycynie chińskiej i japońskiej już od wieków.
Dowiedziono, że zawiera ona m.in. witaminy A, B, B2, C, garbniki oraz wiele minerałów i mikroelementów takich jak fluor i mangan. Ponadto, herbata zielona zawiera polifenole, które unieczynniają wolne rodniki tlenowe.
Naukowcy z Centrum Badań nad Rakiem w Heidelbergu oraz z Instytutu Biologii Farmaceutycznej we Freiburgu potwierdzają, że składniki odkryte w zielonej herbacie umożliwiają skuteczną walkę z nękającymi nas dolegliwościami.
Zastosowanie: urozmaicenie diety.
Dawkowanie i sposób przygotowania: swoje oryginalne właściwości i działanie osiąga przy regularnym spożywaniu od 3 do 5 razy dziennie. Jedną kostkę zalać wrzątkiem i parzyć 2-5 minut. Czynność powtórzyć zaparzając te same liście herbaty.
Składniki: herbata zielona - Camellia sinensis 100%.
Polecamy herbataczykawa_