Ekologiczna melasa z trzciny cukrowej
To naturalny syrop o karmelowym posmaku. Dzięki swoim dobroczynnym właściwościom zawdzięcza nazwę „czarne złoto”.
Melasa bogata jest w magnez, potas, wapń, sód, miedź, fosfor, chrom, cynk, żelazo, selen, mangan, aminokwasy oraz witaminy z grupy B B1, B2, B3 (niacynę) B6 oraz kwas foliowy.
Naturalny produkt spożywczy pochodzący z ekologicznych plantacji w Paragwaju.
Pozytywnie wpływających na regenerację krwi, układu naczyniowego, systemu nerwowego, regulację zaburzeń układu trawienia, polepszenie działania gruczołów wydzielania wewnętrznego, wzmacnia kości i zęby. Melasa daje szybki zastrzyk energii, uzupełnia braki minerałów, a jej delikatnie alkaliczny odczyn zmniejsza zakwaszenie organizmu.
Zaleca się spożywać 1 łyżkę melasy dziennie
Melasa jest polecana dzieciom, kobietom w ciąży, osobom starszym oraz sportowcom.
Zastosowanie:
Melasa może zastąpić biały cukier, miód, konfitury czy słodzik. Stosowana jest do wyrobu alkoholu, drożdży piekarniczych, ciast, tortów i pierników, można ją dodawać do marynat czy sosów. Pasuje do jogurtu, twarogu, naleśników, ryżu. Znajduje również zastosowanie w kosmetyce, poprawiając kondycję skóry i włosów.
Pojemność 5L
Dostępne są również opakowania: 10 L, 20 L
Termin przydatności do spożycia na opakowaniu.
Szczegółowe informacje można uzyskać wysyłając maila na adres biuro@eko-natural.com lub pod numerem tel. 87-427-02-51, 723-975-065
Zapraszamy Państwa też do obejrzenia naszej strony internetowej www.eko-natural.com, gdzie można znaleźć informacje o naszej firmie i produktach.