MEGA PROTEIN WHEY +5 został opracowany na podstawie serwatki (Koncentrat białka serwatkowego) wraz z kombinacją 5 innych składników specjalnie wybranych ze względu na ich udział w różnych procesach metabolicznych (L-arginina, L-leucyna, witamina B6, chrom i ekstrakty proteolityczne).
MEGA PROTEIN WHEY +5 to suplement diety, który można włączyć w skład zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia, aby zaspokoić indywidualne potrzeby i preferencje.
- Białka przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Są również zaangażowani w utrzymanie kości w normalnych warunkach.
- Witamina B6 przyczynia się do prawidłowego metabolizmu białek i glikogenu.
- Chrom przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy we krwi i prawidłowego metabolizmu makroelementów (białek, tłuszczów i węglowodanów).
Składniki:
(smak czekoladowy): Koncentrat białka serwatkowego (koncentrat białka serwatkowego) (84%), odtłuszczone kakao w proszku alkalicznym (7,2%), aminokwasy (L-arginina HCl, L-leucyna), aromaty (zawierają mleko), ekstrakty proteolityczne (ekstrakt z papai (Carica papaja, owoce), ekstrakt z ananasa (Ananas comusus, owoce)), chlorek sodu, substancje słodzące (acesulfam potasowy, cyklaminian sodu), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), pikolinian chromu (chrom)
INFORMACJE DOTYCZĄCE WARTOŚCI ODŻYWCZEJ
(Smak czekolady): Na 100 g / Na dawkę (25 g) Wartość energetyczna: 1603 kJ / 401 kJ Wartość energetyczna: 379 kcal / 95 kcal Tłuszcze: 4,7 g / 1,2 g w tym nasycone: 4,5 g / 1,1 g Węglowodany: 14 g / 3,5 g w tym cukry: 5,4 g / 1,4 g Błonnik spożywczy: 0,43 g / 0,11 g Białka: 70 g / 18 g Sól: 0,74 g / 0,19 g SKŁAD: na 100 g / na dawkę (25g) Całkowita L-arginina: 3,5 g / 0,9 g L-arginina z WPC: 1,6 g / 0,39 g Całkowita L-Leucyna: 7,8 g / 2,0 g L-Leucyna z WPC: 6,8 g / 1,7 g L-Izoleucyna z białka serwatkowego: 4,1 g / 1,0 g L-Walina z białka serwatkowego: 3,6 g / 0,9 g Koncentrat ekstraktu proteolitycznego: 1200 mg / 300 mg Chrom: 80 µg, 201 %* / 20 µg, 50%* Witamina B6: 2,8 mg, 200 %* / 0,70 mg, 50%* *NRV: Wartość referencyjna składników odżywczych