Tajski kurczak z ryżem i warzywami
Idealny wybór dla miłośników orientalnych smaków. Chrupiący kurczak w tajskim sosie na bazie mleczka kokosowego i z dodatkiem warzyw podany z lekkostrawnym i sycącym ryżem. Pełnowartościowy obiad, który dostarczy Ci energię i sporą dawkę witaminy B. Zdrowy, naturalny wybór bez dodatku konserwantów, a do tego gotowy w zaledwie 3 minuty!
Składniki:
ryż paraboliczny gotowany 40% (ryż paraboliczny, olej rzepakowy, sól);woda;mięso z kurczaka 22,5%;por 4,5%;papryka czerwona 2,7%;papryka żółta 2,7%;wyciąg z kokosa 1,7% (ekstrakt z kokosa, woda kokosowa, woda);cukier;grzyby Mun 1%;pasta Tom Ka 1% [sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), liście z limonki kaffir, szalotka, korzeń kolendry, chilli, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)];skrobia modyfikowana kukurydziana;błonnik grochowy;białka drobiowe z kurczaka;sól;mąka pszenna;koncentrat pomidorowy;sos rybny (anchois, sól, cukier);ekstrakty przypraw;glukoza;przyprawy (zawierają seler);koncentrat soku cytrynowego;chili;ekstrakt papryki;imbir
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 429 kJ/102 kcal
- Tłuszcz: 2.8g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 1.1g
- Węglowodany: 12g
- cukry 2,4g
- Białko: 6.2g
- Sól: 0.88g