MDH
PRZYPRAWA
JAL JEERA
MASALA
MIESZANKA PRZYPRAW
DO SMAŻONYCH PRZEKĄSEK
ZAWIERA 100% NATURALNYCH SKŁADNIKÓW
Mieszanka przypraw to uniwersalna mieszanka nadająca potrawom orientalny smak i aromat.
Mieszanka przypraw używana jest również do past i nadzień warzywnych.
Można jej używać również do pasztetów z soi, soczewicy, a także do doprawiania różnych dań, np. duszonych warzyw.
Jal jeera, jak sama nazwa wskazuje, jest specjalnym rodzajem napoju przygotowywanym w Indiach z mieszanką "jal", co oznacza "woda" i "jeera", co oznacza "kminek" .MDH został wyprodukowany z wysokiej jakości proszku jal Jeera, który może być łatwo przygotowane w domu po prostu przez zmieszanie go z prostą wodą.
Zawiera już wszystkie niezbędne i odpowiednie przyprawy, które wchodzą w przygotowanie napoju.To jest napój używany do niestrawności. MDH jal jeera to mieszanka wszystkich powszechnie stosowanych przypraw w indyjskim gospodarstwie domowym.
Przepis:
Użyj Jal-Jeera masala z Gol-Guppa i Pani Puri.
Używaj go również do upiększania Dahi-Bhalla, Chat, Papri, Papad. Dodaj sól lub cukier do smaku.
Mieszanka przypraw pochodząca z Indii, nadająca potrawom niepowtarzalny smak i silny aromat - charakterystyczny dla kuchni hinduskiej.
W Indiach takze jest dodawana do potraw pod koniec gotowania, by nadać im charakterystyczny dla niej aromat i smak.
Przyprawa nie zawiera glutaminianu sodu ani innych wzmacniaczy smaku, zagęszczaczy, sztucznych barwników, konserwantów.
Przechowywać należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu i w szczelnym, zamykanym pojemniku.
Składniki iNCI : biała sól, czarna sól, suszone mango, tamarynda, kmin, kwas jabłkowy, liście mięty, czarny pieprz, melon, suszony imbir, kminek, chilli, goździki, asafoetida.
Producent: Mahashian Di Hatti Pvt Ltd
Kraj pochodzenia: Indie
Waga Netto: 50 g.
Data ważności: 02.2020 r