Materiały pomocnicze dla słuchaczy zaocznego kursu barman - mixer
Autor: inż. Zdzisław T. Nowicki. Wydawca: Krajowa Spółdzielnia Pracy "Oświata" w Warszawie, Wojewódzki Zakład Szkolenia w Gdańsku. Rok wydania: 1973. Wykonanie: Studencka Spółdzielnia Pracy "Techno-Service", Gdańsk. Stan: db+, widoczny na zdjęciach, wydane broszurowe, blok kompletny, zwarty, ślady przechowywania i używania widoczne głównie na okładce, w środku publikacja czysta, brak notatek, podkreśleń, zabrudzeń, kilka śladów zagiętych rogów. Ilość stron: 95. Wymiary: 20,7 cm x 29 cm x 0,7 cm. Waga: 0,23 kg.
SPIS TREŚCI:
- WSTĘP - str. 1
- HISTORIA COCKTAILU - str. 7
- PODZIAŁ NAPOJÓW MIESZANYCH - str. 25
- INGREDIENCJE NAPOJÓW MIESZANYCH - str. 37
- MIARY BAROWE I OBJĘTOŚCIOWE - str. 55
- NACZYNIA SZKLANE - str. 64
- SPRZĘT I WYPOSAŻENIE COCKTAIL-BARU - str. 69
- UKŁAD RECEPTUROWY NAPOJÓW MIESZANYCH - str. 76
- 20 ZASAD TECHNIKI SPORZĄDZANIA COCKTAILI I INNYCH NAPOJÓW MIESZANYCH - str. 86
Koszt wysyłki jest zgodny z cennikiem Poczty Polskiej dla paczki gabarytu "A" o wadze do 1 kg. Istnieje możliwość wysyłki LISTEM POLECONYM w gabarycie "M" o wadze w przedziale do 1000g. Nie wysyłam za pobraniem oraz za granicę.