Matcha BIO
Matcha to japońska zielona herbata, której niezwykłe właściwości i żywa barwa, są wynikiem tradycyjnych, starannych metod produkcji. Matcha ma postać intensywnie zielonego, delikatnego pudru. W Japonii używana jest w tradycyjnej ceremonii parzenia herbaty. Jest bogatym źródłem antyoksydantów (polifenoli), witamin (C, K) i składników mineralnych (wapnia, żelaza i magnezu). Ponadto zawiera kofeinę, co wywołuje działanie pobudzające organizm.
Najważniejsze zalety matchy:
-wykazuje silne działanie antyoksydacyjne
-wspomaga redukcję masy ciała
-działa pobudzająco i wspomaga koncentrację
-zmniejsza stres i niepokój
-wspomaga eliminacje toksyn z organizmu
Jak stosować matchę?
Na bazie tej niezwykłej zielonej herbaty można przygotować energetyzujące koktajle. Stanowi oryginalny dodatek do tortów, ciast i deserów. Jeżeli chcemy w pełni wykorzystać właściwości odżywcze tego orientalnego napoju, należy łyżeczkę herbaty rozpuścić w 200 ml ciepłej wody.