Jakość premium
- Pusty wałek do ciasta wykonany jest w 100% ze stali nierdzewnej 18/8 klasy spożywczej. Jego materiał jest gruby, odporny na korozję i elegancki, dzięki czemu nie wchłania żadnych zapachów, kolorów ani aromatów.
- Silikonowa mata do pieczenia wykonana jest ze wzmocnionego włókna szklanego i silikonu spożywczego. Odporny na temperatury od -85 stopni Celsjusza do 243 °C, ze względu na silikon spożywczy nie ma nieprzyjemnego zapachu, a ta duża mata do pieczenia nie wytwarza żadnych szkodliwych substancji, które zanieczyszczają żywność w wysokiej temperaturze.
Swobodne przełączanie
- Dzięki konstrukcji pomiaru danych (jednostronne 10-38 cm), szerokość ciasta można w każdej chwili opanować. 5 różnych rozmiarów wymiennych pierścieni (10 mm, 8 mm, 5 mm, 3 mm, 2 mm) jest zaprojektowanych dla każdego końca wałka do ciasta ze stali nierdzewnej w celu dostosowania różnej grubości ciasta z mąki.
- Na powierzchni maty do ugniatania znajdują się wymiary w calach i centymetrach. Idealnie nadaje się do ciastek cukrowych, makaronu, ciast, ciasta chlebowego, ciasta makaronu i pizzy.
Nieprzywierająca i antypoślizgowa
- Dzięki eleganckiej i bezszwowej konstrukcji ciasto nie przykleja się jak plastikowe ani drewniane wałki do ciasta.
- Nasze nieprzywierające maty do wałkowania nie wymagają dodatkowej mąki, aby zapobiec przywieraniu do powierzchni podczas ich rozwałkowania.
- Ta mata do ciasta może również idealnie układać się płasko na blacie lub innych powierzchniach, nie porusza się podczas rozwałkowania ciasta.
Przed użyciem wrzuć pusty wałek do zamrażarki, dzięki czemu ciasto będzie chłodne i gładkie. W przeciwieństwie do uchwytu, ta konstrukcja bez uchwytu jest skonstruowana, aby zapewnić równomierną płaskość i grubość przez cały czas, a ten styl pozwala na mniejszą siłę podczas toczenia.
Łatwe do czyszczenia i przechowywania
- Wystarczy opłukać ją ciepłą wodą z mydłem, aby ją wyczyścić i myć w zmywarce.
- W przypadku maty do ciasta, wielokrotne użycie i mycie nie mają wpływu na właściwości nieprzywierające.