Maszynka ręczna do mięsa Karl Kruger roz 8
Niezbędne w każdej kuchni - mielenie, kotlety, kawałki mięsa, podrobów, chrząstki, drobiu, cebuli czy ziół - wszystko jest przetwarzane bez wysiłku. Obracając korbą, można zastosować znacznie większą siłę niż w przypadku innych dostępnych na rynku maszynek do mielenia mięsa. Przecina mięso chrzęstne z taką samą łatwością, jak żylaste, twarde mięso z piersi.
Korpus maszyny wykonany jest z ciężkiego, cynowanego żeliwa szarego, ze stalową perforowaną tarczą i stalowym nożem. Wyjątkowo ostry nóż z czterema ostrzami i trzy specjalne perforowane tarcze wykonane są z wytrzymałej stali.
Rozdrabniacz zapewnia biologicznie prawidłowe przetwarzanie mięsa bez utraty składników odżywczych.
Aby umyć, wystarczy rozebrać i wyczyścić części standardowym detergentem, a następnie wysuszyć.
Tarcze perforowane ze stali
Zastosowanie różnych perforowanych tarcz:
Drobna perforacja - 5 mm: Do tatarów lub delikatnych kiełbas, małych klopsików, wątróbek, do delikatnych kiełbas, ryb, żywności medycznej.
Średnia perforacja – 6 mm: Dostarczana jako oryginalna płyta. Typowy rozmiar dla mięsa mielonego, cebuli i innych warzyw. Do przygotowywania sosów mielonych, ciast mięsnych, kiełbasek itp.
Gruba perforacja - 8 mm: Tarcza boczku do grubego siekania boczku, mięsa z smugami, pancetty. Do grubych kiełbasek.
Wymiary
Wysokość całkowita: 21,5 cm
Wysokość wypełnienia stołu: 15 cm
Wysokość wylotu stołu: 6,5 cm
Długość ślimaka: 11 cm
Maksymalna grubość stołu: 3,8 cm
Praktyczne:
dostawa obejmuje nasadkę do ciastek
Produkt powystawowy - nie używany. Sprzedaję to co na zdjęciu nr 4
Zapraszam do zakupu i na pozostałe aukcje.