Maszynka do mięsa KENWOOD-AGD MG 510
Moc [W]: 450
Wydajność mielenia [kg/min]: 2
Maksymalna średnica otworów [mm]: 8
Bieg wsteczny: Tak
Index: 726891
Moc jest z tobą!
Odkryj nowy wymiar gotowania z wysokiej klasy produktami marki Kenwood. Innowacyjne rozwiązania technologiczne oraz łatwość obsługi urządzeń spod znaku Kenwood sprawiają, że gotowanie staje się proste i przyjemne
Postaw na ergonomię
Nowa maszynka do mielenia mięsa MG510 od Kenwood to wygoda użytkowania oraz wyjątkowa funkcjonalność. Model wyposażony został w liczne akcesoria, które ułatwią przyrządzenie zarówno klasycznych, jak i orientalnych potraw. MG510 to prostota formy okraszona ponadczasowym wzornictwem, a także wysoka jakość wykonania, gwarantująca wytrzymałość i niezawodność na lata.
Siła napędowa Twojej kuchni
Duża moc maksymalna (1600 W) sprawia, że maszynka szybko i dokładnie zmieli każdy rodzaj mięsa, owoce, warzywa i orzechy. Model MG510, jego obudowę, korpus, śrubę, nóż oraz sitka wykonano z wysokiej klasy metalu, który zapewnia wytrzymałość na lata. Urządzenie wyposażono dodatkowo w dwie nakładki do wyrobu kiełbas, które pozwolą przygotować tradycyjne polskie specjały oraz nasadkę do orientalnego kebbe. Dla wygody użytkowania MG510 zaopatrzono także pokrywę na podajnik oraz specjalny kluczyk ułatwiający montaż i demontaż.
Trzy specjalne sitka
Maszynka do mielenia mięsa od Kenwood wyposażona została w trzy sitka, każde o różnej wielkości oczek (8mm, 4,5mm, 3mm), pozwalające przyrządzić różnorodne dania. Sitko 3 mm - dzięki niemu zmielisz na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju farszów, pasztetów oraz innych potraw, cechujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją. Sitko 4,5 mm – jest idealne do mielenia wołowiny na burgery, pulpety, chili con carne oraz pieczeń rzymską. Sprawdzi się także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów. Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masę o wyrazistej strukturze, którą możesz wykorzystać do wyrobu kiełbas oraz innych staropolskich specjałów. Będzie również doskonałe do przygotowania mięsa, podrobów i cebuli na grubo-mielony pasztet.
Jeszcze więcej możliwości
Maszynka do mielenia to praktyczna przystawka także do mielenia warzyw, twardego sera i orzechów, a przez sitko z dużymi otworami można przepuścić skórkę kandyzowaną, będącą aromatycznym dodatkiem do ciast, deserów i naleśników. Natomiast, zmieloną, świeżą skórkę cytrusów można dodać do kremów, wypieków i marmolady domowej roboty. Dzięki wszechstronności, funkcjonalności i wygodzie użytkowania, przystawka wyręczy Cię w wielu kulinarnych zadaniach podczas codziennego gotowania. Co więcej, można do niej podłączyć przystawki, które pasują do gniazda wolnych obrotów w robotach Kenwood: maszynkę do makaronu, wałkowarkę, przystawkę do krojenia w kostkę, roto, przecierak oraz młynek żarnowy, zamieniając maszynkę we wszechstronne urządzenie, niezbędne w każdej kuchni.
Techniczne
- Minimalna średnica otworów [mm]: 3
- Mielenie twardych produktów: Tak
- Wydajność mielenia [kg/min]: 2
- Maksymalna średnica otworów [mm]: 8
- Moc [W]: 450
Parametry
- Kolor obudowy: Srebrny
Wyposażenie
- Wyposażenie: Karta gwarancyjna, Instrukcja obsługi w języku polskim, Popychacz, 3 sitka, Podajnik z pokrywą, Kluczyk ułatwiający montaż i demontaż maszynki, Przystawka do rozdrabniania i mielenia, 2 nasadki do robienia kiełbas i kebbe
Funkcje
- Ilość prędkości: 1
- Bieg wsteczny: Tak