Maszynka do mielenia mięsa Kenwood MG510
- Moc: 1600W
- 3 sitka w zestawie: 3 mm, 4,5 mm, 8 mm
- 2 końcówki do wyrobu kiełbas: Ø12 i 21 mm
- Końcówka do wyrobu kebbe
- Możliwość zastosowania dodatkowych przystawek
----------------------------------------
Produkt powystawowy, 100% sprawny i kompletny, użyty do prezentacji, dokładnie wyczyszczony, możliwe kosmetyczne ślady, stan bardzo dobry, możliwość przesłania REAL FOTO
----------------------------------------
- Nowa maszynka do mielenia mięsa MG510 od Kenwood to wygoda użytkowania oraz wyjątkowa funkcjonalność.
- Model wyposażony został w liczne akcesoria, które ułatwią przyrządzenie zarówno klasycznych, jak i orientalnych potraw.
- MG510 to prostota formy okraszona ponadczasowym wzornictwem, a także wysoka jakość wykonania, gwarantująca wytrzymałość i niezawodność na lata.
- Maszynka do mielenia mięsa od Kenwood wyposażona została w trzy sitka, każde o różnej wielkości oczek (8mm, 4,5mm, 3mm), 2 nakładki do robienia domowych kiełbas oraz kebbe.
Duża moc 1600W
- Duża moc maksymalna 1600 W., sprawia, że maszynka szybko i dokładnie zmieli każdy rodzaj mięsa, owoce, warzywa i orzechy.
- Model MG510, jego obudowę, korpus, śrubę, nóż oraz sitka wykonano z wysokiej klasy metalu, który zapewnia wytrzymałość na lata.
- Nowa maszynka do mielenia mięsa MG510 od Kenwood to wygoda użytkowania oraz wyjątkowa funkcjonalność.
Trzy specjalne sitka pozwalające przyrządzić różnorodne dania.
- Sitko 3 mm - dzięki niemu zmielisz na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju farszów, pasztetów oraz innych potraw, cechujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją.
- Sitko 4,5 mm – jest idealne do mielenia wołowiny na burgery, pulpety, chili con carne oraz pieczeń rzymską.
- Sprawdzi się także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów.
- Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masę o wyrazistej strukturze, którą możesz wykorzystać do wyrobu kiełbas oraz innych staropolskich specjałów.
- Będzie również doskonałe do przygotowania mięsa, podrobów i cebuli na grubo-mielony pasztet.
- Urządzenie wyposażono dodatkowo w dwie nakładki do wyrobu kiełbas, które pozwolą przygotować tradycyjne polskie specjały oraz nasadkę do orientalnego kebbe.
- Dla wygody użytkowania MG510 zaopatrzono także w pokrywę na podajnik oraz specjalny kluczyk ułatwiający montaż i demontaż.
Jeszcze więcej możliwości
- Maszynka do mielenia to praktyczna przystawka także do mielenia warzyw, twardego sera i orzechów, a przez sitko z dużymi otworami można przepuścić skórkę kandyzowaną, będącą aromatycznym dodatkiem do ciast, deserów i naleśników.
- Co więcej, można do niej podłączyć przystawki, które pasują do gniazda wolnych obrotów w robotach Kenwood: maszynkę do makaronu, wałkowarkę, przystawkę do krojenia w kostkę, roto, przecierak oraz młynek żarnowy, zamieniając maszynkę we wszechstronne urządzenie, niezbędne w każdej kuchni.
Przystawki kompatybilne z maszynką MG510:
- AT643 - szatkownica "ROTO"
- AT644 - przecierak do owoców/ slow jucer
- AT970 - wałkowarka do ciasta
- AT971 - wykrojnik do tagliatelle
- AT972 - wykrojnik do tagliolini
- AT973 - wykrojnik do trenette
- AT974- wykrojnik do spaghetti
- AT910 - przystawka do makaronu krótkiego z tarczą do rigati i możliwością dokupienia aż 13 innych tarcz.
- AT941 - młynek żarnowy
- MGX400 - maszynka do krojenia w kostkę
lub pozostałe przystawki po zastosowaniu adaptera KAT
Dane techniczne:
Przystawki i akcesoria
- Sitko do mielenia na grubo
- Tarcza do mielenia (małe otwory)
- Końcówka do Kebbe
- Tarcza do mielenia (średnie otwory)
- Rozmiar tarcz do mielenia:8
- Podajnik z tworzywa lub metalu: Ze stali nierdzewnej
- Końcówka do robienia kiełbas
- Wydajność mielenia na min.:2kg
Dane podstawowe
- Obudowa: Szczotkowany metal
- Rozmiar (cm):34.5x21x26.5 (wys.xszer.xgł.)
- Moc:1600 W
- Waga:5.32 kg
Najważniejsze funkcje
- Obroty wsteczne
Pozostałe
- Pojemnik na akcesoria
- Miejsce na schowanie kabla
- Popychacz
- Gumowe nóżki