MASZYNKA DO MIELENIA MIĘSA
KENWOOD MG450 PRO1400
Maszynka do mielenia mięsa Kenwood MG450
Funkcjonalna maszynka do mielenia MG 450, dzięki mocy 1400 W oraz solidnej, metalowej ślimacznicy i podajnika z tacką, z łatwością przetwarza mięso, ryby, twarde sery, owoce i warzywa. Została wyposażona w trzy sita o średnicach otworów 3 mm, 4,5 mm i 8 mm oraz wytrzymałe, stalowe ostrza, zapewniające moc i pracę bez wysiłku. Nie tylko ułatwi zmielenie wszystkich gatunków mięs, ale umożliwi też produkcję domowych wędlin, pasztetów, musów, kiełbas i farszów oraz pomoże przygotować wiele dodatków, którymi urozmaicisz swoje potrawy.
Perfekcyjnie zmielone mięsa
Z funkcjonalną maszynką MG 450, z łatwością zmielisz wszystkie rodzaje mięsa, ryby, twarde sery, owoce i warzywa. Moc maksymalna 1400 W umożliwia precyzyjne przetwarzanie składników w krótkim czasie. Dzięki wszechstronnym akcesoriom i wygodzie użytkowania, urządzenie ułatwi codzienne gotowanie, czyniąc je przyjemniejszym.
Trzy metalowe sitka
Maszynka posiada w zestawie trzy sita o różnej wielkości oczek, pozwalające przyrządzić różnorodne dania kuchni świata, przystawki, farsze czy pasztety.
Sitko 3 mm - mieli na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju farszów, delikatnych terrin, smarowideł i pasztetów oraz innych potraw, cechujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją.
Sitko 4,5 mm – jest idealne do mielenia mięsa na burgery, pulpety, pieczeń rzymską, zapiekanki, chili con carne oraz nadzienia do krokietów, pierogów, naleśników, tortilli czy taco. Sprawdzi się także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów.
Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masy o wyrazistej strukturze, które możesz wykorzystać do wyrobu kiełbas oraz tradycyjnych pozycji kuchni polskiej. Będzie również doskonałe do przygotowania mięsa, podrobów i cebuli na pasztet.
Profesjonalne akcesoria
Urządzenie wyposażono dodatkowo w dwie nakładki do wyrobu kiełbas, które pozwolą przygotować tradycyjne polskie specjały oraz nasadkę do kebbe – flagowego dania kuchni bliskowschodniej, nadziewanego mięsem z orzeszkami pinii.