Maszynka do mielenia mięsa Karl Krüger, 4 części, rozmiar 8 i z przystawką do kruchego ciasta
Niezbędne w każdej kuchni - mielenie, kotlety, krojone mięso, podroby, chrząstki, drób, cebula czy zioła - wszystko jest przetwarzane bez wysiłku.
Obracając korbą, można zastosować znacznie większą moc niż w przypadku innych dostępnych na rynku maszynek do mielenia mięsa. Przecina chrząstki równie łatwo, jak żylaste, twarde mięso z piersi.
Korpus maszyny wykonany jest z żeliwa ocynkowanego o dużej wytrzymałości, ze stalową perforowaną tarczą i stalowym ostrzem.
Wyjątkowo ostry czteroskrzydłowy nóż i trzy specjalne perforowane dyski wykonane są z wytrzymałej stali.
Dzięki temu siekacz zapewnia biologicznie prawidłowe przetwarzanie mięsa bez utraty składników odżywczych.
Do płukania wystarczy rozebrać i oczyścić części zwykłym płynem do mycia naczyń, a następnie wysuszyć.
stalowe perforowane dyski
Zastosowanie różnych perforowanych tarcz:
Drobna perforacja - 5 mm: Do tatarów lub delikatnych kiełbas, małych klopsików, wątróbek, do delikatnych wyrobów wędliniarskich, ryb, żywności medycznej.
Średni otwór - 6 mm: Dostarczany jako oryginalny dysk. Zwykły rozmiar do mielonej wołowiny, cebuli lub innych warzyw. Do produkcji sosów mięsnych, klopsików, kiełbasek itp.
Gruba perforacja - 8 mm: Tarcza boczku do grubego siekania boczku, mięsa ze smugami, boczku. Do grubych kiełbas.
Wymiary
Wysokość całkowita: 21,5 cm
Wysokość wypełnienia stołu: 15 cm
Wysokość wylotu stołu: 6,5 cm
Długość ślimaka: 11 cm
Maksymalna grubość stołu: 3,8 cm
Praktyczny:
Dostarczany z przystawką do kruchego ciasta, ale bez lejka do kiełbasy.
Towar powystawowy w oryginalnym opakowaniu.
Opakowanie może posiadać uszkodzenia.
Pierwsze zdjęcie jest zdjęciem poglądowym, kolejne przedstawiają sprzedawany produkt.
B69