Masło serwatkowe
Zestaw 5x200 g
Wyjątkowe masło otrzymywane ze śmietany serwatkowej. Zawarte w śmietanie białka serwatkowe są dobrym źródłem aminokwasów w diecie człowieka. Ponadto. ze względu na swoje właściwości reguluje gospodarkę wapniową organizmu. Bioaktywne peptydy, które uwalniają się podczas jej rozpadu wykazują zdolności hamowania patogenów, a także wspomagają rozwój pożytecznej mikroflory jelitowej. Dzięki wyjątkowym właściwościom topienia, masło serwatkowe może być używane do smarowania, pieczenia i gotowania.
SKŁAD: śmietana serwatkowa, kultury bakterii
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU: 82%
200 g
100 x 75 x 30 mm
Masło jest polecane dla osób z alergią na kazeinę.
Kazeina jest odpowiedzialna za objawy uczuleniowe u większości osób cierpiących z powodu alergii na mleko krowie i pochodne produkty.