MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 340 ml (260 g) - AMYLON AMYLON
56,51
SKŁADNIKI
Bezwodny
tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Masło Ghee, czyli
inaczej zwane masło klarowane powstaje poprzez długotrwałe, powolne podrzewanie.
W wyniku tego procesu powstaje czysty tłuszcz mleczny bez zawartości wody i
białka mlecznego. Masło Gheeidealnie nadaje się do głębokiego smażenia i
pieczenia, a także do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 3677 kJ / 878 kcal
Tłuszcz: 99,4 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0
g
Białko: 0,1 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać wtemperaturze do 25C.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promeni słonecznych.
Ewentualna zmiana
konsystencji produktu nie świadczy o jego złej jakości.