MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 340 ml (260 g) - AMYLON
SKŁADNIKI Bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Masło Ghee, czyli inaczej zwane masło klarowane powstaje poprzez długotrwałe, powolne podgrzewanie. W wyniku tego procesu powstaje czysty tłuszcz mleczny bez zawartości wody i białka mlecznego. Masło Ghee idealnie nadaje się do głębokiego smażenia i pieczenia, a także do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 3677 kJ / 878 kcal Tłuszcz: 99,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,1 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Ewentualna zmiana konsystencji produktu nie świadczy o jego złej jakości.
Producent - nazwa i adres: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
Kraj Producenta: Czechy
Kod produktu: 8594006662277
EAN: 8594006662277