MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 340 ml (260 g) - AMYLON
72,41
SKŁADNIKI
bezwodny
tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Masło Ghee, czyli
inaczej zwane masło klarowane powstaje poprzez długotrwałe, powolne
podrzewanie. W wyniku tego procesu powstaje czysty tłuszcz mleczny bez
zawartości wody i białka mlecznego. Masło Gheeidealnie nadaje się do
głębokiego smażenia i pieczenia, a także do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 3677 kJ/878 kcal
Tłuszcz: 99 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0
g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać wtemperaturze do 25C.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promeni słonecznych.
Ewentualna zmiana
konsystencji produktu nie świadczy o jego złej jakości.