SKŁADNIKI Bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masło Ghee czyli inaczej zwane masło klarowane powstaje poprzez długotrwałe powolnepodrzewanie. W wynikutegoprocesu powstaje czysty tłuszcz mlecznybez zawartości wody i białka mlecznego.Masło Ghee idealnie nadaje się do głębokiego smażenia i pieczenia, a także do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3677 kJ / 878 kcal
Tłuszcz: 99,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g
Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promeni słoneczych. Ewentualna zmiana konsystencji produktu nie świadczy ojego zlej jakości.